Általános Pengetési Mód I. - Gitár Egyetem - Ingyenes Online Gitáriskola
412
post-template-default,single,single-post,postid-412,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Általános Pengetési Mód I.


Ebben a videóban megtanítom neked azt a legegyszerűbb gitárpengetési módot, aminek birtokában nem jelent majd gondot egy hangulatos tábortűz körül előkapni gitárodat és kísérni bármilyen tipikus tábortüzes dalt a társaságban.

Ez az általános pengetési mód gitáron már-már univerzálisnak mondható, mivel majdnem minden dalra rá lehet húzni. Célszerű tehát megtanulni és begyakorolni, mivel így egy használható jolly joker lesz a kezedben.

Ebben a videóban az E-mollon keresztül tanuljuk meg az általános pengetés egyik változatát. Több változat van ugyanis. Lehet pengetővel pengetni, lehet felbontott 4 ujjas gitárjátékkal megszólaltatni a szólamot, de ezekre másik videóban fogunk kitérni részletesen.

A most bemutatásra kerülő általános gitárpengetési módhoz a hüvelyk- és a mutatóujjakra lesz szükség. Az, hogy éppen melyik ujjadat használod, mindig a pengetési iránytól függ. Érdemes szoktatnod ujjaidat ehhez a pengetési változathoz és begyakorolnod, rögzítened, mivel e pengetési móddal nagyon sok dalt le fogsz tudni játszani. Ideális a tábortüzes gitározáshoz és bármelyik akkord szépen szólaltatható meg segítségével.

Kitartó gyakorlással kezed is és a füled is rá fog állni erre a módra, s amikor már nagyon megy, nem kell e két ujjra hagyatkoznod, hanem az összes ujjaddal, lazán gitározhatsz. A strukturált fejlődés érdekében, ha szeretnéd a többi akkordot és pengetési módot is elsajátítani híres dalokon keresztül, akkor érdemes feliratkoznod a 30 napos ingyenes alap gitártanfolyamra.

Jó gyakorlást!

3 hozzászólás
 • Tamás
  Posted at 15:58h, 25 szeptember Válasz

  Leírnád annak hogy milyen akkordok kellenek ahhoz amit eljátszottál, hogy hogyan hangzik gyorsan? Köszi! 🙂

 • Felbontott 4 Ujjas Játék II. | Gitár Egyetem - Ingyenes 30 Napos Gitár Tanfolyam!
  Posted at 06:26h, 26 október Válasz

  […] hogy azt tapasztalod, hogy nem nagyon megy az általános gitárpengetés vagy nem elég ügyesek az ujjaid. Ez esetben ajánlom, hogy végezd el teljesen ingyen, ugyanilyen […]

 • Andrea
  Posted at 13:23h, 31 május Válasz

  Szia Ádám ugye azt mondtad ebben a videóban hogy mikor le kell pengetni akkor a mutatóujjal kell ha pedig fel kell pengetni akkor a hüvelykujjal. Most az a probléma hogy mikor lefele pengetek akkor a körmömmel pengetek és egyáltalán nem birok az ujjam hegyével ..mit tegyek?

KÉRLEK OSZD MEG VELÜNK KÉRDÉSEDET, VÉLEMÉNYEDET!

Ingyenes Gitár Tanfolyam Kezdőknek: Tanuld meg az alapokat 30 nap alatt

x