A Western (Country) Gitár - Gitár Egyetem - Ingyenes Online Gitáriskola
365
post-template-default,single,single-post,postid-365,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

A Western (Country) Gitár


Ezzel a videóval segítséget szeretnék adni mindazoknak, akiket a western gitár foglalkoztat. Ebben a videóban a western vagy más néven country gitár felépítésével és hangzási jellegzetességével foglalkozom.

A videóból megtudhatod azokat a trükköket is, hogyan lehet például újra húrozni a gitárodat, milyen részei vannak a western gitárnak, miben különbözik a klasszikus vagy éppen az elektromos gitártól, illetve mi az, amit e két gitártípusból átvéve, megtalálsz a western gitárban, mint elektroakusztikus gitárban. Sőt abban is tájékozottabb lehetsz, hogy milyen zenei stílusok megszólaltatásakor célszerű a western gitárt választani.

Ez a gitár ugyanúgy megfelel a tábortűzi gitározáshoz éppúgy, mint egy klasszikus gitár, de ha kifejezetten a blues hangzás az, ami közel áll hozzád és ebben szeretnéd gitározási ismereteidet bővíteni, akkor mindenképpen javasolt közelebbről is szemügyre venni egy western gitárt.

Mivel ez a gitár különösen a blues zene hangzásvilágában jelenik meg, érdemes megismerkedned akár már itt, a GitárEgyetem oktatásában a blues alapritmussal gitáron és néhány blues alapakkorddal. Ha eleget gyakorolsz, biztos vagyok benne, hogy sikered lesz ezzel a gitárral is.

6 hozzászólás
 • Árpád
  Posted at 22:32h, 28 július Válasz

  Szia.Nekem is western gitárom van,amikor megvettem 2010 ben még meleg volt 😀
  Az lenne a kérdésem,hogy ugy-e van a húr láb miben rögzítve van a húr vége.
  És az a problémám,hogy a húrok ( 1 kivételével ) mind belevágnak a húr lábba.Tehát mintha a húr fel szeretné szabdalni a gitáromat 😀
  ezellen én mit tehetnék.??
  Válaszodat előre is köszönöm 🙂

  • Ádám
   Posted at 13:13h, 25 október Válasz

   Szia Árpád,
   így nehéz megmondani, küld róla képet!

 • Szita Norbert
  Posted at 09:11h, 18 augusztus Válasz

  Szia Ádám abban tudnál nekem segíteni hogy elküldöd emailben vagy felrakod ide a The Rasmus Sail away pengetését és az akkordokat?
  Előre is nagyon megköszönöm 😀

  • Ádám
   Posted at 10:45h, 11 szeptember Válasz

   Szia Norbert!
   Sajnos nem tudunk mit ígérni, mert el vagyunk havazva a rengeteg megkereséssel, amit kaptunk. Nemsokára lesznek magánórák, akkor ott bőven lehet ilyen jellegű kérésed is az oktatóhoz 🙂 Ádám

 • Lacika
  Posted at 17:41h, 03 március Válasz

  Szia Ádám!
  A véleményed érdkelne ezzel a gitárral kapcsolatban http://hangszerbirodalom.hu/termek/msa_fekete_westerngitar_ajandek_hangologeppel
  a választ előre is kösz 🙂

 • Joci
  Posted at 20:51h, 16 április Válasz

  Szia Ádám.Kérném a véleményed,western gitárral kacsolatban.Szeretnék egyet vásárolni mert gyönyörü a hangja,nagyon tetszik.A kérdésem,hogy melyik jobb,melyik nem annyira blues,a Stagg ,Tenson vagy a Johnson esetleg Harley Benton?
  Nálad tanulok most is,örülök hogy 45 évesen játszhatok,egy régi álmom válik valóra(remélem)!Szeretnék még többet tanulni tőled.
  Üdvözlettel.Joci

KÉRLEK OSZD MEG VELÜNK KÉRDÉSEDET, VÉLEMÉNYEDET!

Ingyenes Gitár Tanfolyam Kezdőknek: Tanuld meg az alapokat 30 nap alatt

x