A Klasszikus (akusztikus) gitár - Gitár Egyetem - Ingyenes Online Gitáriskola
367
post-template-default,single,single-post,postid-367,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

A Klasszikus (akusztikus) gitár


A legszélesebb körben elterjedt gitártípust, a klasszikus, akusztikus gitárt szeretném most ebben a videóban röviden bemutatni neked, hogy némi többletinformációval segítselek abban, hogy melyik gitárt válaszd, melyik lesz számodra a legmegfelelőbb, ha eldöntötted, hódolni fogsz a gitárszenvedélynek.

Ha általánosságban szeretnél gitározni vagy kifejezetten a spanyolos hangzás iránt vonzódsz, akkor mindenképpen ajánlom, hogy ismerd meg közelebbről ezt a gitártípust, a klasszikus akusztikus gitárt.

A klasszikus gitár igazi jókernek számít, mivel le tudsz rajta játszani countrysabb vagy rockosabb dallamot is, persze ha kifejezetten ez a vonal érdekel, akkor érdemes inkább egy elektromos vagy elektroakusztikus gitárba beruháznod.

Ebből a videóból a nagyon kezdők fontos fogalmakat tanulhatnak meg, illetve érthetik meg azoknak a Gitáregyetemen található egyéb gitáros videóknak a magyarázatait, amelyekkel esetleg már találkoztak, például, hogy mik azok a bundok. (Szigorúan zeneelméleti túlzásoktól mentesen!)

Remélem segíteni tudok a választásban ezzel a videóval. Ha pedig már megvan a saját gitárod, ajánlom a Gitáregyetemen elvégezhető teljesen ingyenes gitároktatást, amikor ugyanígy videókon keresztül tanítok meg dalokat, alap akkordokat és tulajdonképpen mindazt, ami segít, hogy szilárd alapod legyen, ha szeretnél megtanulni legalább hobbi szinten gitározni.

21 hozzászólás
 • G. Szasza
  Posted at 13:20h, 11 április Válasz

  Tudnál ajánlani nekem 1 gitárt ezek közül???
  http://www.powerstate.hu/index.php?mod=sh_r&&kat_id=7&&skat_id=27

 • G. Szasza
  Posted at 18:59h, 13 április Válasz

  Szia

  Vettem 1 gitárt a neve romanza r-390 szerinted megérte 8 ezerért??

  Köszönöm válaszod.

  • Ádám
   Posted at 07:43h, 08 május Válasz

   Szia! Kezdésnek igen, de később érdemes lecserélni!

 • Mark
  Posted at 14:24h, 11 május Válasz

  Szia

  Vettem egy gitárt és megszeretném kérdezni hogy szerinted megérte-e

  ui.: első gitárom

  http://zene.vatera.hu/hangszer/pengetos_es_tartozekai/uj_akusztikus_stagg_c542_fekete_szinu_gitar_4_4_1590126782.html

  • Ádám
   Posted at 06:20h, 08 június Válasz

   Szia!

   Ez a gitár kezdőknek megfelelő 🙂 Jó gyakorlást! Ádám

 • Attila
  Posted at 09:35h, 18 május Válasz

  Egy ilyen gitárt http://www.powerstate.hu/index.php?mod=sh_det&&kat_id=7&&ter_id=2136 vettem (legelső gitár) és most kezdek el gitározni… megfelelő a célnak???

 • Boró
  Posted at 19:33h, 19 július Válasz

  meg szeretném venni a második gitáromat és akusztikusat szeretnék tudnál nekem ajánlani??

 • Roland
  Posted at 11:07h, 23 augusztus Válasz
 • Steven
  Posted at 23:11h, 23 augusztus Válasz

  Szia van egy nagyon kezdő gitárom megyeget rajta sok dal ezt még te tanítottad ezért is kösz:D.ja igen és most váltani szeretnék és azt akarom kérdezni milyen árkategóriában vegyek legalább minimum egy középkategóriás gitárt.amúgy bocs hogy én is ezt kérdezem:-)
  amúgy nekem nem volt elég napi 15 perc én egész déltán püföltem a gitárom:Dköszi mégegyszer.

 • Dávid
  Posted at 07:36h, 24 augusztus Válasz

  Szia. Most kezdenék el gitározni tanulni és ezt a gitárt néztem ki magamnak neked mi a véleményed róla jó lesz-e első gitárnak? 🙂 http://www.powerstate.hu/index.php?mod=sh_det&&kat_id=7&&ter_id=228

 • Brigi
  Posted at 20:01h, 17 szeptember Válasz

  Szia! Ma vettem egy STAGG C542 BK Klasszikus gitárt. Szerinted jól választottam? (első gitárom, kezdő vagyok)
  Köszönöm!:)

 • guitarist86
  Posted at 20:04h, 29 szeptember Válasz

  Kedves gitározni vágyók!
  Gitárosként hadd mondjam el, hogy minden kategóriában lehet kifogni jól vagy rosszul összerakott hangszert. Kipróbálás nélkül (bármennyire is jó szándékú a kedves válasz adó) nem tudja megítélni a hangszereteket. Legfeljebb elmondja, hogy jól választottatok megnyugtatásképp. Hangszervásárláskor érdemes hozzáértő segítségét kérni a választásban. Hasonlóképpen, tanulni tanártól érdemes, mert nincs az a profi oktató videó, amelyik megmondja, hogy jól csináltátok-e…

 • Kökény László
  Posted at 11:30h, 16 január Válasz

  Szia Ádám!
  A gitár nevét szeretném megkérdezni amivel a felvételeken játszol.
  Olyat szeretnék vásárolni.
  Válaszod előre is köszönöm!

  • Ádám
   Posted at 10:11h, 29 május Válasz

   Manuel Rodriguez mod c 🙂

 • Melfi
  Posted at 13:36h, 06 szeptember Válasz

  Szia Ádám,
  én egy klasszikus gitárt kaptam a születésnapomra, használt darab. A felső 3 húr nylon, az alsó pedig fém, ennek van valami különös oka? Vagy cseréljem ki őket egyformára?
  köszi

  • gitaregyetem
   Posted at 07:47h, 12 szeptember Válasz

   Szia Melfi!

   A felső 3 húr sem fém, csak van rajta egy bevonat. Igen, ez direkt ilyen, hogy a 3 vastagabb húr mélyebben szóljon! Ne cseréld ki őket, így jók! 🙂

 • Melfi
  Posted at 19:44h, 20 szeptember Válasz

  Köszi, közben rájöttem 😀

 • Anna
  Posted at 18:26h, 01 május Válasz

  Szia! Teljesen kezdő vagyok és szeretnék egy klasszikus gitárt venni csak nem tudom milyen fajtát! Nem tudnál ajánlani valamit vagy valamilyen gyártót ami jó?? Köszi 🙂

 • Szűcs Jenő
  Posted at 15:55h, 17 július Válasz

  Sziasztok!
  Az itt sokak által említett “Romanza”,”MSA”,”Stagg” stb gitárok azok a tipikus uszadékfák…csak annyira jók hogy elvegyék a kedveteket a gitározástól. Nem rosszból mondom,de szinte behangolhatatlan,girbe-görbe nyakú,kényelmetlen,borzalmas hangú valamik….Mégis 15-16 ezer forintért mit gondoltok milyen “gitárt” lehet venni….NEM,még kezdésnek se jók!Egy kezdőnek nagyon fontos hogy jó legyen a hangszere.
  Az a teszkós meg auchanos “Romanza” valami hihetetlen torzszülött…egy vicc az egész,úgy ahogy van…a zöldséges pult meg a kertészeti osztály között kirakva 12-13 ezer forintért.
  Egy használható,alap klasszikus gitár 23-25 ezer forinttól KEZDŐDIK. Aki csak teheti kerülje el a 20 ezer alatti uszadékfákat. Remélem segítettem valakinek…..

 • Szabó Zoltán
  Posted at 21:38h, 26 október Válasz

  Szia! Kinéztem magamnak egy gitárt pontosabban VALENCIA CG160-t. Szerinted első gitárnak megfelel ez vagy inkább keressek másikat? Válaszodat előre is köszönöm.

KÉRLEK OSZD MEG VELÜNK KÉRDÉSEDET, VÉLEMÉNYEDET!

Ingyenes Gitár Tanfolyam Kezdőknek: Tanuld meg az alapokat 30 nap alatt

x